Voergaard Slot

Afstand: 165.81 Km

 | +45 98 86 71 08 |  info@voergaardslot.dk |  Voergaard Slot | 
Bag den brede voldgrav og de metertykke mure finder I et af Danmarks smukkeste renæssanceslotte med den fineste, private kunstsamling og de mest uhyggelige spøgelseshistorier.

Den overdådige østfløj i renæssancestil er opført mellem 1587 og 1591. Nordfløjen, hvor blandt andre Stygge Krumpen levede, er fra ca. 1520.

Hvis I tager med på et af slottets rundvisninger, kan I høre alle de fantastiske historier om slottet, kunstsamlingen og stedets ejere. Måske kan I undervejs finde blodpletten, der ikke kan vaskes af? Her kan I også høre historien om den herskesyge slotsfrue, Ingeborg Skeel, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på både store og små sjæle. Måske ser I endda et strejf af hende i de tøndehvælvede kældre eller i det høje tårnværelse!

I kælderen under Voergaard Slot blev fangerne før i tiden spærret inde i "Rosedonten", og det har ikke været morsomt, for der er intet vindue og kun en meter til loftet.

Kunstsamlingerne på Voergaard Slot er en historie for sig og en stor oplevelse. Slottet har en af de mest værdifulde og enestående private, franske kunstsamlinger i Danmark. Samlingen blev bragt til Voergaard af stedets seneste ejer: Grev Ejnar Oberbech-Clausen, som efter et langt liv i Frankrig købte Voergaard tilbage i 1955. Voergaard er stadig indrettet og møbleret, som det var i Oberbech-Clausens levetid.

Danmarks Smukkeste Herregård

I 2018 blev Voergaard Slot kåret og hyldet som Danmarks Smukkeste Herregård i en afstemning af Historiske Huse. Om Voergaard skriver Historiske Huse:

"Voergaard er en enestående renæssancebygning fra 1500-tallet omgivet af Danmarks bredeste voldgrav og med metertykke mure. Den østvendte sandstensportal, som man møder efter at have krydset voldgraven, er landets fornemste herregårdsportal, udformet som en triumfbue og dekoreret med diadem hoveder, doriske søjler, løvehoveder og Frederik 2.'s monogram."

Oplev slottet

Slottet er umådeligt smukt og værd at se både ude og inde. Adgang til slottet sker på rundvisninger. Billetter kan købes på Voergaards hjemmeside eller i Voergaards butik.

Der er fri adgang til parken med Danmarks bredeste voldgrav.

Hvert år i uge 29 kan du opleve Middelalderdagene på Voergaard Slot. Her sættes tiden tilbage til år 1533, hvor du kan du hilse på biskop Stygge Krumpen, musikanter, håndværkere og handelsfolk samt et vrimmel af liv, dufte og lyde.

Sidste weekend i november og første weekend i december kan hele familien opleve gammeldags julestemning til Jul på Voergaard. Her kan du se de flotte saloner flot pyntede og måske købe en gave med hjem fra en af de mange boder på julemarkedet.

Se mere på voergaardslot.dk

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Voergaard Slot i Nordjylland Fotograf: Mette Johnsen Copyright: Mette Johnsen
Voergård Slot oppefra Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Voergaard Slot
Voergård Slot voldgrav Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Voergaard Slot
voergaard slot Voldgrav Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Voergaard Slot
Fangekælderen i Voergård Slot Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Voergaard Slot
Voergård Slot fra den anden side af voldgraven Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme