Kør-selv tur til Voergaard Slot, Voer Kirke og Dorf Møllegård

Afstand: 165.80 Km

 | +45 98 84 31 05 |  post@museummoss.dk | 
Kør-selv tur til Voergaard Slot, Voer Kirke og Dorf Møllegård

Kom med på en kulturelt- og historisk spændende tur rundt til nogle af Brønderslev Kommunes kulturelle højdepunkter. Voergaard Slot, Voer Kirke og Dorf Møllegård slår dørene op for sommergæsterne, med spændende udstillinger, finurlige fortællinger og smukke omgivelser. Åbningstider, priser og særlige sommerarrangementer finder du på hjemmesiderne og rækkefølgen for turen bestemmer du selv. God tur!

 

Voergaard Slot

Mærk historien. Helt tæt på.

Kom indenfor på Voergaard Slot, hvor uvurderlige kunstskatte venter og spøgelseshistorierne lokker.

Vi tilbyder rundvisninger, hvor vi tager jer med på opdagelse gennem historien, der trækker tråde helt til Stygge Krumpen, Ingeborg Skeel, Napoleon og franske vingårde.

Se de smukke saloner og find blodpletten der ikke kan vaskes af. Kryb ned i fangekælderen og gå på opdagelse om voldgraven.

Vi har et skatkammer fyldt med historier til jer, som vi glæder os til at fortælle.

Se www.voergaardslot.dk for åbningstider, pris og arrangementer.

 

Voer Kirke

Voer Kirke er en spændende middelalderkirke fra 1150 og har en tæt relation til Voergaard Slot. Forskellige ejere af Voergård har efter 1400-tallet gennem flere gennemgribende om- og tilbygninger forandret kirken til en af Vendsyssels ejendommeligste kirkebygninger.

Ingeborg Skeel fik i 1604 opsat herskabsstole og prædikestol som viser bondens liv gennem året. I det smukke kapel finder man et stort sandstens epitafium for netop Ingeborg Skeel og hendes ægtefælle, samt mindesten over hendes forældre og bror.

I kirken ses et stort safttapet (malet gobelin) ca. 1820 af Peters fiskedræt og udenfor finder man gravstenen over Stats- og Udenrigsminister Erik Scavenius ved kirkens sydside. Der er nedgang til krypt under kor og kapel ved kirkens østgavl.

Kirken er altid åbent, men tjek for dagens aktivitet på www.voer-agersted.dk

 

Dorf Møllegård

Dorf Møllegård rummer fortællingen om livet på en møllegård i begyndelsen af 1900-tallet.

Udover den firlængede gård med det imponerende arkitekttegnede stuehus fra 1925 består det fredede møllegårdsanlæg af en vandmølle fra 1600-tallet og en vindmølle fra 1887. Møllerne malede korn indtil midten af 1900-tallet. Desuden blev vandmøllen brugt til at producere jævnstrøm til gården helt frem til 1995.

Møllegårdens bygninger er placeret idyllisk ved den smukke møllesø i udkanten af Dronninglund Storskov. En naturskøn rute fører fra møllegården og hele vejen rundt om møllesøen. Turen slutter, hvor den begyndte og kan passende afrundes af et besøg i møllegårdens hyggelige café med kaffe, kage eller is.

Dorf Møllegård er åbent dagligt i juni, juli og august.

Voksne: 75,-

Børn: Gratis

Se mere om museet og dets arrangementer på www.museummoss.dk.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Voergaard Slot Fotograf: Voergaard Slot Copyright: Voergaard Slot
Dorf Møllegaard Fotograf: Dorf Møllegaard Copyright: Dorf Møllegaard