Sømosen

Afstand: 158.78 Km

Enestående natur, et godt udflugtssted og forhenværende hjem for gøglere og andet godtfolk: Den eventyrlige Sømose venter kun på at blive opdaget!

Smuk natur med en spændende historie

Sømosen er en højmose beliggende inde mellem de høje bakker i Jyske Ås i den sydlige del af Dronninglund Storskov.

Sømosen udgør den sydligste del af Jyske Ås og beskrives som en idyllisk naturperle med åbent vand og hængesæk på mosebund samt tæt sivskov og dunhamre ved brinken.  En trampet sti leder dig hele vejen rundt om Sømosen. Undervejs er der borde og bænke, hvor man kan nyde en medbragt madkurv til den smukke udsigt over søen.

Sømosen bærer samtidig på en spændende historie om fortids folkeliv og er bestemt et besøg værd.

P-pladsen på Sømosen kan benyttes til vandreruten. Den finder du på venstre hånd på Kirkevej i den sydlige del af Dronninglund Storskov.

Sømosens historie

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Sømosens bakker var omkring år 1900 hjemsted for en række farende folk. 

Sømosen var på det tidspunkt et ugæstfrit sted, hvor de lokale beboere kun kom for at grave tørv om foråret. Derfor tiltrak stedet en gruppe af mennesker, som ønskede at være sig selv. Sømosens beboere, de rejsende, boede om vinteren i primitive hytter langs mosens nordside, og den dag i dag kan du stadig se de små jordhytters omrids flere steder. Resterne fra dengang vidner om en speciel og spændende periode i Sømosens historie.

Vandrerute

Sømoseruten er markeret med rød og er enten 2 km i forkortet længde eller 3 km i fuld længde.

OBS: Ruterne er ikke egnet for gangbesværede, kørestolsbrugere eller andre køretøjer.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Sømosen Fotograf: Dronemedie Copyright: Dronemedie
Sømosen Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Brønderslev Erhverv & Turisme
Vandreruter i Dronninglund Storskov Copyright: Brønderslev Erhverv & Turisme