Dronninglund Storskov og Sømosen

Afstand: 159.82 Km

Naturoplevelser ud over det sædvanlige

Dronninglund Storskov byder med sine 961 ha på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Skoven, der er præget af nåle- og løvskov, har et stort udvalg af afmærkede vandreture, både for børn og voksne. I skoven findes der ligeledes mange spor fra fortiden, eksempelvis Troldestenen, som er en rest fra istiden. Vendsyssels højeste punkt med sine 136 meter over havet, Knøsen, er ligeledes at finde i storskoven.

I skoven optræder et sjovt fænomen, hvor naturlovene er sat helt ud af spil. På et ganske bestemt sted i skoven (Storskovvej 14-18) kan du opleve den Forheksede Bakke, hvor vandet løber op ad bakke i stedet for ned ad. Fænomenet kan særligt opleves på cykel. Hvis man kører i frigear ned ad bakke, er det nødvendigt at træde i pedalerne, for ikke at gå i stå, mens du kan køre på frihjul op ad bakken. Et helt særligt fænomen, som hele familien kan opleve i storskoven.

Sømosen

Sømosen er en højmose beliggende inde mellem de høje bakker i Jyske Ås i den sydlige del af Dronninglund Storskov.

Sømosen bære på en spændende historie om fortids folkeliv og er bestemt et besøg værd.

Op til forrige århundrede var skråningerne ved mosen bosted for over 40 familier, der alle var markedsfolk, artister, gøglere eller musikanter. Disse familier blev tiltrukket af mosens øde beliggenhed og bosatte sig i primitive hytter og jordhuler, hvor de holdt til om vinteren. Om sommeren drog de rundt i landet og optrådte.
P-pladsen på Kirkevej kan benyttes til vandreruten.

Læs mere om Sømosen her

Vandreruter

Vandrerutenetværket i Dronninglund Storskov består af 3 ruter, som alle er afmærkede.

Bøgeskovsruten er markeret med gul og er enten 3,5 km i forkortet længde eller 6 km i fuld længde.

Nåleskovsruten er markeret med blå og er 5 km lang.

Sømoseruten er markeret med rød og er enten 2 km i forkortet længde eller 3 km i fuld længde.

OBS: Ruterne er ikke egnet for gangbesværede, kørestolsbrugere eller andre køretøjer.

Bjergkæden i Dronninglund Storskov

I Dronninglund Storskov finder du vor lokale bjergkæde, hvor BestigBjerge har registreret hele 6 bjergtoppe med et samlet antal højdemeter på 232. Langs den 6 km lange spændende vandrerute møder du varieret, kuperet og åndeløst smuk natur.

Ridning og høhoteller

Mellem Holtegaard Bed&Breakfast og Høhotel Flauenskjold-B&B er der udarbejdet en riderute, der går gennem Dronninglund Storskov. På begge overnatningssteder er der mulighed for at købe ridepas til en én- eller todages rideferie. Der udleveres kort over ruterne i forbindelse med køb af ridepas. Du har også mulighed for at ride i Dronninglund Storskov, det eneste det kræver, er en tilladelse samt et ridekort (500 kr. årligt), som kan fås hos skovløber Jes Nielsen, tlf.: 23 45 56 08.

Der er også mulighed for, at du kan holde ferie med din egen hest, ved at kombinere en Bed&Breakfast med en ridetur i enten Jyske Ås eller Granhøjgårds egen ridehal. For mere information kan Kirsten Hejslund kontaktes på tlf.: 40 59 81 23.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Udsigt over eng Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme
Udsigt over Dronninglund Storskov Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme
Sti i Dronninglund Storskov Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme
Sømosen set i fugleperspektiv Fotograf: Dronemedie Copyright: Dronemedie
Dronninglund Storskov og Sømosen Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Brønderslev Erhverv & Turisme
Dronninglund Storskov og Sømosen Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme