Oplev Naturen by Night

Afstand: 157.87 Km

 | +45 98 82 38 25 |  +45 21 33 22 17 |  kjelgaard@it.dk |  Hør Løgfrøens Sang | 
Hør den sælsomme løgfrøs sang.
 
Landmand Bjørn Kjeldgaard har startet projektet for at bevare naturen og dets dyreliv, og for at bevare Løgfrøen, som har valgt at yngle på hans ejendom.

Landmand Bjørn Kjeldgaard, som bor Lille Østergaard beliggende mellem Jerslev og Brønderslev, har den sjældne Løgfrø til at yngle og bo på hans ejendom. Løgfrøen har et meget karakteristisk kvækken, og nu er det muligt at opleve dette.

Projekt Løgfrø er lavet på baggrund af et ønske fra Bjørn Kjeldgaard om at bevare den fredede Løgfrø. Projektet går ud på, at man kan opleve frøen helt tæt på om natten, derfor bliver det muligt at flytte ud i naturen. Der er blevet opført stisystemer, shelters, muldtoilet og bålplads på gården. Derudover bliver der opført en tømmeflåde med vandkikkert og lytteudstyr, så man kan høre og se Løgfrøen, også kaldet Kartoffeltrolden, under vandets overflade. 

Bjørn Kjeldgaard har boet på gården siden 1988 med sin familie, og har siden 1994 dyrket jorden økologisk. De dyrker grøntsager og opdrætter kvæg, geder, kyllinger og julefjerkræ. De har en lille gårdbutik hvorfra de sælger deres varer. 

Ideen med det økologiske landbrug opstod bl.a. for at værne om naturen og dyrelivet og et ønske om at få en mere varieret natur omkring gården. I omlægningsperioden til økologi, og i form af de naturvenlige tiltag der er lavet med beplantning og anlægning af to søer, kom der mere dyreliv på Lille Østergaard, deriblandt den fredede Løgfrø.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Oplev Naturen by Night Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Lille Østergaard
Oplev Naturen by Night Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Bjørn Kjelgaard
Oplev Naturen by Night Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Bjørn Kjelgaard
Oplev Naturen by Night Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme