Algade i Aalborg

Afstand: 133.23 Km

Algade er en af byens ældste gader og kan spores tilbage til 1000-tallet. Idag er Algade en shoppinggade i Aalborg, hvor du også kan via elevator besøge det underjordiske Gråbrødrekloster Museum. 

 

Algade er en af Aalborgs største shoppinggader, med et væld af specialbutikker og med indgang til stormagasinet Salling med Salling Rooftop, hvor du får en panoramaudsigt over hele Aalborg by og fjord. Her kan du også prøve den nervepirrende skywalk i mere end 30 meters højde. 

En historisk by 

Aalborg har altid været under forandring. Byen har eksisteret i mere end 1000 år, og meget er sket, siden de første vikinger slog sig ned i det, der nu er Algade. Spor fra fortiden kan fortælle os noget om, hvordan Aalborgenserne byggede huse, og hvad de beskæftigede sig med. Du kan få et indblik i historien ved at besøge det underjordiske museum, Gråbrødrekloster Museet, som ligger lige ved siden af Salling. Her skal du blot benytte elevatoren og du kommer tre meter under jorden, hvor museet ligger.

Algade er en af byens ældste gader

Gaden opstod på en naturskabt kridttange, der lå tilpas højt over Limfjordens vand. Den del af Algade, som er tættest på stormagasinet Sallings placering, er den ældste. Fund på stedet indikerer, at Algade var udbygget med sin nuværende udstrækning og placering allerede i 1100-årene. I den ældste del af gaden, finder du også Budolfi Kirke, der blev bygget i 1300-tallet. I den modsatte ende af Algade finder du den hyggelige Nørregade, der har gennemgået en større renovering.

Hjelmerstald

Som en lille sidegade til Algade, findes Hjelmerstald, som er en af Aalborgs hyggelige, gamle gader med brosten og små charmerende huse. Gaden er anlagt i 1600-tallet og de fleste af de små huse er 2-300 år gamle. Gaden er bestemt et besøg værd.Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Algade i Aalborg Fotograf: VisitAalborg
Algade i Aalborg Fotograf: VisitAalborg