Vandrerute: Spor i Landskabet - 4,5km

Afstand: 156.72 Km

 | +45 33 39 40 90 |  spor@lf.dk |  http://www.spor.dk | 
I Brønderslev Kommune kan du opleve Gravhøjsporet ved Klokkerholm og Sporet ved Hellum.
Spor i Landskabet er afmærkede vandreruter på privat jord. Spor i Landskabet er et fælles projekt mellem lodsejere, kommuner, Miljø- og Fødevareministeriet og øvrige interessenter og frivillige, der blev lanceret i 1997. Sporene skal give alle mulighed for at opleve sider af naturen, der ellers ikke er tilgængelig for offentligheden - en anderledes natur- og kulturoplevelse i "Danmarks baghave".

Gravhøjsporet på 4,4 km har sit udgangspunkt i idylliske omgivelser ved Klokkeholm Møllesø, 5 km nordvest for Hjallerup By. Ruten er markeret med pile og fører dig forbi intet mindre end 11 historiske gravhøje. De otte af højene, Kvindbjerghøje, menes højest sandsynligt at stamme fra Bronzealderen, hvorimod de resterende tre høje på ruten er mere vanskelige at tidsbestemme. Der er tegn som tyder på, at de stammer helt tilbade fra Oldtiden.

Sæt bilen på P-pladsen ved Klokkerholm Møllesø og start din tur på ruten ved kyrdset Møllebrovej/Allerupvej. GPS-koordinater svarer til start-punktet: 57.21603, 10.15431. Sporet ender ved P-pladsen ved Klokkerholm Møllesø igen. Turen foregår ad dels asfaltvej og dels hulvej og er derfor ikke velegnet til kørestol. Hunde skal føres i snor. En del af ruten er privat ejendom, hvorfor der bedes vises hensyn.

Sporet ved Hellum på 4,5 km begynder ved Hellum Multihus og Hellum Idrætsplads i den sydlige del af landsbyen Hellum, ca. 12 km øst for Brønderslev. Sporet går ad kirkestien, den gamle vej mellem Hellum og Klokkerholm. Ruten fører dig igennem flere smukke steder, som f.eks. den gamle kampestensbro, engareal og et udsigtspunkt med en fin udsigt over markerne og det kuperede landskab.

Sporet kan delvis være trampestier, og derfor kan årstiden og planternes vækst påvirke passagen.

 

Læs mere om stierne og projekt Spor i Landskabet her



Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme
Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Jette Skiveren
Fotograf: Brønderslev Erhverv & Turisme Copyright: Brønderslev Erhverv & Turisme